Majówka, czyli rozpalamy grilla. Jak zjeść pysznie i zdrowo?
Majówka, czyli rozpalamy grilla. Jak zjeść pysznie i zdrowo?
Wiosna zawitała na dobre, a słoneczne dni i długie wieczory sprawiają, że chcemy spędzać jak najwięcej czasu na świeżym powietrzu. Pierwsze majowe dni to szansa na wycieczkę...
Łatwość gotowania czyli nowe płyty INTUICYJNE Amica
Sama wykryje położenie garnka i automatycznie połączy pola grzejne – Amica rozszerza swoją ofertę o płyty intuicyjne, wyposażone w praktyczne, użyteczne funkcje, dzięki którym gotowanie jest łatwiejsze i przyjemniejsze. Prawdziwą radość i satysfakcję z gotowania...
Chcesz mieć piękną opaleniznę? Te produkty jedz codziennie!
Słońce wróciło już na dobre, a letnia pogoda sprzyja wypadom nad wodę czy do parku. Każdy z nas marzy o pięknej opaleniźnie, ale co zrobić, by uzyskać zadowalający efekt bez ryzyka poparzenia? Opowie o tym...
Na zdrowie! Czyli wszystko, co powinieneś wiedzieć o warzywach
Ile warzyw powinniśmy spożywać?
W opublikowanej w 2016 roku Piramidzie Zdrowego Żywienia i Aktywności Fizycznej warzywa wraz z owocami zostały umiejscowione w jej dolnej części. Jest to jasny sygnał, że powinny być one podstawą naszej diety....
Nowy pyszny smak Galaretki Przezroczystej WINIARY! Odkryj cytrusową NOWOŚĆ!
Z marką WINIARY pomysły na oryginalne desery, które pysznie zaskakują całą rodzinę i przyjaciół nigdy się nie kończą. Marka do swojego portfolio wprowadza limitowaną nowość – Galaretkę przezroczystą o smaku cytrusowym. Już dziś odkryj deser,...
Mrożone herbaty – niskokaloryczna propozycja na orzeźwienie w środku lata
Mrożone herbaty to doskonały sposób na orzeźwienie w upalne dni. Można przygotować je w domowym zaciszu, kontrolując kaloryczność i tworząc wyjątkowe połączenia smakowe. Jako bazę do ich przygotowania warto wykorzystać herbatki owocowe.
Feeria smaków i aromatów
Samodzielne...
Turcja na talerzu – poznaj tradycyjne tureckie przysmaki
Turcja to kierunek, do którego Polacy ciągną nie tylko ze względu na rajskie krajobrazy i pewną, wakacyjną pogodę. Mocną stroną tego kraju jest oszałamiająca mnogością doznań smakowych kuchnia. Spróbuj Turcji na talerzu i zakochaj się...
Podróże od kuchni! Obiadowe inspiracje z różnych zakątków świata
Koniec lata zbliża się wielkimi krokami! Z utęsknieniem wspominamy wakacyjne wycieczki w nieznane po ciepłych, malowniczych krajach. Spacery po plaży, gorące słońce – relaks pełną parą oraz… gębą! Chcemy powrócić pamięcią nie tylko do miejsc,...
Turcja – herbaciane zagłębie świata
Turcja kojarzy się m.in. z bardzo mocną kawą, słodką baklawą czy aromatycznym kebabem. Nie wszyscy wiedzą jednak, jak bardzo popularna w tym kraju jest herbata. Z okazji przypadającego 15 grudnia Międzynarodowego Dnia Herbaty, warto dowiedzieć...
12 października – światowy dzień jaja
Uważa się je za symbol życia i płodności. Starożytni Rzymianie właśnie od tej potrawy rozpoczynali swoje uczty. Istotna rola jaja w dziejach człowieka ma swoje odzwierciedlenie w popularnej sentencji Ab ovo usque ad mala, która z...