Polacy piją więcej herbaty niż Chińczycy czy Japończycy!

0
Polacy mogą uważać przypadający 15 grudnia Międzynarodowy Dzień Herbaty za swoje święto. Jesteśmy czwartym krajem w Europie o najwyższym jej spożyciu. Średnio Polak parzy rocznie napar z 1 kg liści. Więcej herbaty piją w Europie...

Unikalne torty na zamówienie w Warszawie

0
Jeśli jesteś miłośnikiem wyjątkowych smaków i niebanalnych deserów? W takim razie cukiernia GRZYBKI w Warszawie jest miejscem, które musisz odwiedzić. Oprócz klasycznych tortów i ciast oferowane są też torty na zamówienie, które zachwycają nie tylko...

Na zdrowie! Czyli wszystko, co powinieneś wiedzieć o warzywach

0
Ile warzyw powinniśmy spożywać? W opublikowanej w 2016 roku Piramidzie Zdrowego Żywienia i Aktywności Fizycznej warzywa wraz z owocami zostały umiejscowione w jej dolnej części. Jest to jasny sygnał, że powinny być one podstawą naszej diety....

Turcja na talerzu – poznaj tradycyjne tureckie przysmaki

0
Turcja to kierunek, do którego Polacy ciągną nie tylko ze względu na rajskie krajobrazy i pewną, wakacyjną pogodę. Mocną stroną tego kraju jest oszałamiająca mnogością doznań smakowych kuchnia. Spróbuj Turcji na talerzu i zakochaj się...

Pizza calzone – co ją wyróżnia i gdzie można jej spróbować?

0
Klasycznego włoskiego dania, jakim jest pizza, nikomu nie trzeba przedstawiać. Jej korzenie sięgają aż początku XIX wieku! Nieco później, w Apulii, narodził się pomysł połączenia neapolitańskiej klasycznej margharity z foccacią i zamknięcia całego nadzienia wewnątrz...

Smaki zimy – rozgrzewające pyszności na grudniowe chłody!

0
Niska temperatura oraz krótkie, chłodne dni powodują, że zimne i orzeźwiające napoje chętnie zamieniamy na parujący kubek korzennej herbaty lub miskę aromatycznej zupy. Jak zatem przetrwać zimę? To doskonały czas… by się rozgrzać! Śpieszymy z...

Profesjonalne wyposażenie baru

0
Wyposażenie baru, czyli urządzenia i akcesoria gastronomiczne, których nie może zabraknąć w Twoim barze! Każda osoba, który prowadzi swój lokal gastronomiczny, doskonale wie, że nie jest to możliwe, jeżeli nie posiada się profesjonalnych akcesoriów, urządzeń i...

Pasty w menu restauracji – jakie makarony jemy najchętniej?

0
Skomponowanie zróżnicowanego menu restauracji wymaga uwzględnienia różnorodnych czynników, takich jak preferencje kulinarne i kulturowe klientów, dostępność składników, umiejętności personelu kuchennego i styl restauracji. Lokale o szerokim menu, obejmującym różne rodzaje potraw, mają dużą szansę trafienia w...

Słodkie Święta malucha bez dodatku cukru

0
Ekspert radzi, czym zastąpić bożonarodzeniowe sklepowe słodycze   Okres bożonarodzeniowy sprzyja wzmożonemu spożyciu cukru. W świąteczne dni praktycznie każdy posiłek zakończony jest deserem, a w prawie każdym prezencie (szczególnie tym dla dziecka) znajdą się sklepowe łakocie w...

Ekologiczne naczynia jednorazowe dla gastronomii – postaw na opakowania z trwałych tworzyw eko

0
Ekologia ma duże znaczenie w naszym codziennym życiu, co dostrzegają także właściciele lokali gastronomicznych. To właśnie z myślą o przedsiębiorcach, którzy chcą działać zgodnie z filozofią eko i wspierać środowisko, firma PickUrPack przygotowała jednorazowe naczynia...

Sprawdź również!