Pasty w menu restauracji – jakie makarony jemy najchętniej?
Skomponowanie zróżnicowanego menu restauracji wymaga uwzględnienia różnorodnych czynników, takich jak preferencje kulinarne i kulturowe klientów, dostępność składników, umiejętności personelu kuchennego i styl restauracji.
Lokale o szerokim menu, obejmującym różne rodzaje potraw, mają dużą szansę trafienia w...
Chleb coraz mniej powszedni, ale piekarnie sobie radzą
Nie dość, że z roku na rok kupowane jest w mniejszych ilościach, to jeszcze kosztuje coraz więcej. W ciągu roku pieczywo zdrożało dwa razy bardziej niż reszta żywności. Jak w tak trudnych warunkach radzą sobie...
Mrożone herbaty – niskokaloryczna propozycja na orzeźwienie w środku lata
Mrożone herbaty to doskonały sposób na orzeźwienie w upalne dni. Można przygotować je w domowym zaciszu, kontrolując kaloryczność i tworząc wyjątkowe połączenia smakowe. Jako bazę do ich przygotowania warto wykorzystać herbatki owocowe.
Feeria smaków i aromatów
Samodzielne...
Nowy pyszny smak Galaretki Przezroczystej WINIARY! Odkryj cytrusową NOWOŚĆ!
Z marką WINIARY pomysły na oryginalne desery, które pysznie zaskakują całą rodzinę i przyjaciół nigdy się nie kończą. Marka do swojego portfolio wprowadza limitowaną nowość – Galaretkę przezroczystą o smaku cytrusowym. Już dziś odkryj deser,...
Pizza calzone – co ją wyróżnia i gdzie można jej spróbować?
Klasycznego włoskiego dania, jakim jest pizza, nikomu nie trzeba przedstawiać. Jej korzenie sięgają aż początku XIX wieku! Nieco później, w Apulii, narodził się pomysł połączenia neapolitańskiej klasycznej margharity z foccacią i zamknięcia całego nadzienia wewnątrz...
Kiełbasa – ulubienica wielu Polaków
Polską kuchnię trudno wyobrazić sobie bez wielu produktów. Jednym z nich jest kiełbasa, która wśród naszych rodaków ma liczne grono zwolenników. Stanowi znakomity dodatek do kanapek i różnych potraw, a nierzadko występuje w roli głównego...
Dlaczego warto często jeść sushi? Czy każde sushi jest zdrowe?
Sushi to dobrze znana i lubiana przez wielu w Polsce potrawa. Pochodzi z dalekiej Japonii i jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych symboli tego kraju. Nie bez powodu uznaje się ją także za jedno z najzdrowszych...
Jakie sushi wybrać na pierwszą degustację? Kulinarny przewodnik dla amatorów azjatyckiej kuchni
Kuchnia azjatycka niesie ze sobą całe bogactwo smaków i aromatów. Jej flagowym daniem jest z pewnością sushi, które znalazło swoich zwolenników niemalże na całym świecie. Poszukujesz idealnych przystawek na imprezę? Chcesz skosztować sushi, ale nie...
12 października – światowy dzień jaja
Uważa się je za symbol życia i płodności. Starożytni Rzymianie właśnie od tej potrawy rozpoczynali swoje uczty. Istotna rola jaja w dziejach człowieka ma swoje odzwierciedlenie w popularnej sentencji Ab ovo usque ad mala, która z...
Chcesz mieć piękną opaleniznę? Te produkty jedz codziennie!
Słońce wróciło już na dobre, a letnia pogoda sprzyja wypadom nad wodę czy do parku. Każdy z nas marzy o pięknej opaleniźnie, ale co zrobić, by uzyskać zadowalający efekt bez ryzyka poparzenia? Opowie o tym...