Przewodnik po wyborze kotła warzelnego elektrycznego do profesjonalnego użytku
Profesjonalne kuchnie przemysłowe i zakłady produkcji spożywczej wymagają specjalistycznych urządzeń, które zapewnią efektywną i wydajną pracę. Jednym z kluczowych sprzętów wykorzystywanych w tych miejscach jest kocioł warzelny elektryczny. To narzędzie niezbędne w restauracjach, cateringu, hotelach...
Jakie sushi wybrać na pierwszą degustację? Kulinarny przewodnik dla amatorów azjatyckiej kuchni
Kuchnia azjatycka niesie ze sobą całe bogactwo smaków i aromatów. Jej flagowym daniem jest z pewnością sushi, które znalazło swoich zwolenników niemalże na całym świecie. Poszukujesz idealnych przystawek na imprezę? Chcesz skosztować sushi, ale nie...
Ekologiczne naczynia jednorazowe dla gastronomii – postaw na opakowania z trwałych tworzyw eko
Ekologia ma duże znaczenie w naszym codziennym życiu, co dostrzegają także właściciele lokali gastronomicznych. To właśnie z myślą o przedsiębiorcach, którzy chcą działać zgodnie z filozofią eko i wspierać środowisko, firma PickUrPack przygotowała jednorazowe naczynia...
Unikalne torty na zamówienie w Warszawie
Jeśli jesteś miłośnikiem wyjątkowych smaków i niebanalnych deserów? W takim razie cukiernia GRZYBKI w Warszawie jest miejscem, które musisz odwiedzić. Oprócz klasycznych tortów i ciast oferowane są też torty na zamówienie, które zachwycają nie tylko...
Pasty w menu restauracji – jakie makarony jemy najchętniej?
Skomponowanie zróżnicowanego menu restauracji wymaga uwzględnienia różnorodnych czynników, takich jak preferencje kulinarne i kulturowe klientów, dostępność składników, umiejętności personelu kuchennego i styl restauracji.
Lokale o szerokim menu, obejmującym różne rodzaje potraw, mają dużą szansę trafienia w...
Dlaczego warto często jeść sushi? Czy każde sushi jest zdrowe?
Sushi to dobrze znana i lubiana przez wielu w Polsce potrawa. Pochodzi z dalekiej Japonii i jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych symboli tego kraju. Nie bez powodu uznaje się ją także za jedno z najzdrowszych...
Co powinno znaleźć się na wyposażeniu baru szybkiej obsługi?
W naszym kraju bary szybkiej obsługi pojawiły się pod koniec lat osiemdziesiątych, a w latach dziewięćdziesiątych cieszyły się ogromnym zainteresowaniem. Najczęściej spotykaliśmy je w formie przyczepy kempingowej, w której znajdowało się dość skromne wyposażenie. Można...
Kiełbasa – ulubienica wielu Polaków
Polską kuchnię trudno wyobrazić sobie bez wielu produktów. Jednym z nich jest kiełbasa, która wśród naszych rodaków ma liczne grono zwolenników. Stanowi znakomity dodatek do kanapek i różnych potraw, a nierzadko występuje w roli głównego...
Profesjonalne wyposażenie baru
Wyposażenie baru, czyli urządzenia i akcesoria gastronomiczne, których nie może zabraknąć w Twoim barze!
Każda osoba, który prowadzi swój lokal gastronomiczny, doskonale wie, że nie jest to możliwe, jeżeli nie posiada się profesjonalnych akcesoriów, urządzeń i...
Pizza calzone – co ją wyróżnia i gdzie można jej spróbować?
Klasycznego włoskiego dania, jakim jest pizza, nikomu nie trzeba przedstawiać. Jej korzenie sięgają aż początku XIX wieku! Nieco później, w Apulii, narodził się pomysł połączenia neapolitańskiej klasycznej margharity z foccacią i zamknięcia całego nadzienia wewnątrz...