Szukasz rozwiązania, które pomoże ci w wielu aspektach, a zajmuje naprawdę mało miejsca? Postaw na folię do zgrzewarki próżniowej oraz zgrzewarkę próżniową i przekonaj się, jak szybko wyrobisz w sobie nowe pozytywne nawyki.
Folia do zgrzewarki próżniowej to rozwiązanie stworzone w odpowiedzi na problem marnowania jedzenia. Folia zachowuje nie tylko świeżość i smak produktów, ale również zapobiega roznoszeniu się zapachu w lodówce. Wyróżnia ją wyjątkowa szczelność, możliwość dostosowania wielkości (posiada zintegrowany nożyk, który pozwala na precyzyjne cięcie) oraz skuteczność działania. Warto również wiedzieć, że produkty zapakowane w folię do zgrzewarki próżniowej możesz mrozić (do -20°C), gotować oraz wykorzystywać do metody sous-vide (do +100°C). Drugim elementem, który będziesz potrzebował do wytworzenia próżni, jest oczywiście zgrzewarka próżniowa. Co warto o niej wiedzieć? To innowacyjne urządzenie, które jest nie tylko proste, ale i niezwykle intuicyjne w obsłudze. Zgrzewarka próżniowa posiada zróżnicowane tryby pracy dla suchej oraz wilgotnej żywności. Warto również wspomnieć, że łączy w sobie skuteczność działania z ciekawym designem (niewielki rozmiar, matowe wykończenie), dzięki temu szybko wkomponuje się w wystrój twojej kuchni.
Jak wygląda proces? To proste!
- Wypełnij folię produktem;
- odetnij pożądaną wielkość, możesz do tego użyć zintegrowanego nożyka;
- ostatni etap zostaw zgrzewarce próżniowej, która nie tylko odpompuje powietrze, ale również odpowiednio zabezpieczy folię;
- gotowe, schowaj produkt „zapakowany” w folię do zgrzewarki próżniowej do lodówki i ciesz się świeżością oraz smakiem na dłużej.
Co zyskasz, sięgając po folię do zgrzewarki próżniowej i zgrzewarkę próżniową?
- Zapobiegniesz marnowaniu jedzenia,
- sięgniesz po w pełni bezpieczne rozwiązanie,
- przedłużysz świeżość produktów oraz zapobiegniesz roznoszeniu się zapachu w lodówce,
- odciążysz swój domowy budżet,
- zapewnisz sobie rozwiązanie, które jest wyjątkowo proste w obsłudze.
Jakie produkty możesz przechowywać próżniowo?
- Makarony– zapobiegniesz wysychaniu surowego makaronu.
- Ryby– zachowasz smak, a przy okazji ich zapach nie przeniesie się na inne produkty w lodówce.
- Mięso– w warunkach próżni mięso szybciej się zamarynuje.
- Owoce i warzywa– zachowasz nie tylko ich smak, ale również naturalny kolor.
- Kawę i herbatę– zachowasz ich aromat.
- Produkty mleczne– odetniesz dopływ powietrza, dzięki temu zapobiegniesz rozwojowi bakterii tlenowych.
- Pieczywo– zachowasz ich chrupkość.
- Wędliny i sery– zachowasz ich świeżość oraz smak.
Chcesz skończyć z marnowaniem jedzenia? Kup folię do zgrzewarki oraz zgrzewarkę na stronie https://seeyoo.pl/zgrzewarki-prozniowe. Wejdź, wybierz i każdego dnia korzystaj z tego niezwykłego rozwiązania.