Chleb coraz mniej powszedni, ale piekarnie sobie radzą

0
Nie dość, że z roku na rok kupowane jest w mniejszych ilościach, to jeszcze kosztuje coraz więcej. W ciągu roku pieczywo zdrożało dwa razy bardziej niż reszta żywności. Jak w tak trudnych warunkach radzą sobie...

Skąd ryby na wigilijnym stole, czyli o tradycji słów kilka

0
Choć tradycje wigilijne są na stałe wpisane w święta Bożego Narodzenia, często nie zastanawiamy się nad ich pochodzeniem. Czemu potrawy rybne cieszą się tak dużą popularnością w okresie świątecznym? Skąd 12 potraw na stole? Czy...

Spadająca konsumpcja mocno zmienia branżę piekarniczą

0
W Polsce je się coraz mniej pieczywa. Między 2010 a 2016 rokiem jego spożycie spadło aż o 1/4! Pod wpływem tych uwarunkowań krajowa branża piekarnicza przeszła ogromne zmiany. Przedsiębiorstwa, które chcą się dalej rozwijać muszą...

Światowy Dzień Makaronu

0
25 października przypada Światowy Dzień Makaronu. W ostatnich latach spożycie makaronów w Polsce utrzymuje się na stabilnym poziomie, a jak zauważają analitycy Banku BGŻ BNP Paribas przy spadkowej tendencji konsumpcji pieczywa i mąki, jest to...

NOWOŚĆ! Nowe sosy suche Knorr – przywitaj Boże Narodzenie ze smakiem

0
  Z nimi świąteczne potrawy muszą się udać! Sosy suche Knorr doskonale wpisują się w bożonarodzeniowe menu, nadając każdemu daniu wyjątkowy smak i niepowtarzalny aromat. Teraz linia sosów Menu ze smakiem poszerzyła się o nowe apetyczne...

Dzieci są wystarczająco słodkie!

0
Dlaczego należy unikać dodatkowego cukru w diecie najmłodszych? Wraz z rozwojem cywilizacyjnym społeczeństw nastąpił rozwój chorób z tym związanych. Coraz więcej ludzi cierpi na cukrzycę, która jest nazywana pierwszą niezakaźną epidemią na świecie. Najczęściej prowadzi do...

Nowe produkty Carrefour z certyfikatem zrównoważonego rybołówstwa MSC

0
Carrefour Polska poszerza swoją ofertę produktów marki własnej z certyfikatem MSC. W sklepach sieci pojawiły się   trzy rodzaje filetów śledziowych Northatlantica – w sosie musztardowym, koperkowym i śmietanowym. Niebieski znak MSC umieszczony na opakowaniach tych...

Rozgrzewające smaki jesieni

0
Kiedy za oknem robi się chłodniej, a dzień jest coraz krótszy, oznacza to tylko jedno – jesień, a nawet wczesna zima rozgościły się na dobre. Wraz ze zmieniającą się pogodą za oknem, zmieniają się również...

Polacy piją więcej herbaty niż Chińczycy czy Japończycy!

0
Polacy mogą uważać przypadający 15 grudnia Międzynarodowy Dzień Herbaty za swoje święto. Jesteśmy czwartym krajem w Europie o najwyższym jej spożyciu. Średnio Polak parzy rocznie napar z 1 kg liści. Więcej herbaty piją w Europie...

Sprawdź również!