Kapusta i buraki kontra rak żołądka

Prozdrowotne właściwości soku z kiszonej kapusty i buraczanego zakwasu znane są od wieków. W medycynie ludowej produkty te stosowane były m.in. do łagodzenia dolegliwości związanych z infekcjami wirusowymi i bakteryjnymi czy problemami z trawieniem. Warto...

Rozgrzewające smaki jesieni

Kiedy za oknem robi się chłodniej, a dzień jest coraz krótszy, oznacza to tylko jedno – jesień, a nawet wczesna zima rozgościły się na dobre. Wraz ze zmieniającą się pogodą za oknem, zmieniają się również...

Majówka, czyli rozpalamy grilla. Jak zjeść pysznie i zdrowo?

Majówka, czyli rozpalamy grilla. Jak zjeść pysznie i zdrowo? Wiosna zawitała na dobre, a słoneczne dni i długie wieczory sprawiają, że chcemy spędzać jak najwięcej czasu na świeżym powietrzu. Pierwsze majowe dni to szansa na wycieczkę...

Gotowe polewy i słodkie sosy – dlaczego warto?

Chyba każdy zna ten denerwujący moment, kiedy marzymy o słodkiej przekąsce, a ostatnia tabliczka czekolady w domu skończyła się już dawno temu. W takich chwilach ratują nas dania na słodko – pyszna alternatywa dla słodyczy...

Zdrowe lody dla ochłody

Lato, niezależnie od tego, czy to najbardziej deszczowe, czy przepełnione palącym słońcem, zawsze kojarzyć się będzie z lodami. Co jednak zrobić, kiedy restrykcyjna dieta zakazuje tych kultowych smakołyków na śmietanie? A może wyeliminowałaś ze swojej...

Zdrowa kuchnia bez glutenu

Zakup produktów bezglutenowych może stanowić spore wyzwanie, zwłaszcza dla osób, które dopiero przechodzą na dietę pozbawioną glutenu. W jaki sposób wybierać bezpieczne artykuły? Czym jest gluten? Gluten to nazwa białek (gluteninu i prolaminu) obecnych w ziarnach zbóż,...

Żuj zdrowo! – czyli guma pomaga na koncentrację i odchudzanie

Nadeszła jesień, a razem z nią obniżony nastrój i gorsze samopoczucie. Mamy mniej energii, jesteśmy coraz bardziej zmęczeni, a wraz ze spadkiem temperatury spada też nasza odporność. Nierzadko przybywają nam też dodatkowe kilogramy. Tymczasem naukowcy...

Czym są systemy transportowe do naczyń i gdzie się je stosuje?

Systemy transportowe do naczyń zaliczają się do elementów automatyzacji kuchni przemysłowych. Są one aktualnie stosowane na całym świecie, w różnych konfiguracjach. Są one regularnie modernizowane i dzięki nowym technologiom wyposaża się je w coraz skuteczniejsze...

Łatwość gotowania czyli nowe płyty INTUICYJNE Amica

Sama wykryje położenie garnka i automatycznie połączy pola grzejne – Amica rozszerza swoją ofertę o płyty intuicyjne, wyposażone w praktyczne, użyteczne funkcje, dzięki którym gotowanie jest łatwiejsze i przyjemniejsze. Prawdziwą radość i satysfakcję z gotowania...

Samodzielny wyrób wędlin – skompletuj akcesoria

Coraz więcej osób dba o swoje codzienne menu, urozmaicając je o produkty własnej produkcji – jak chleby, sery czy wędliny. Trendy promujące zdrową żywność, ekologiczną, nadal opanowują kulinarny świat. Wiele lokali również oferuje wyroby własnej...

Sprawdź również!