Chupa Chups Kwaśne Paski i Kwaśne Rurki, czyli smaki na lato
Słodycze już dawno przestały być utożsamiane wyłącznie ze słodkimi smakami. Konsumenci coraz częściej poszukują innowacyjnych doznań smakowych i dlatego obecnie chętniej sięgają po artykuły o unikalnej strukturze czy w wariantach, niekojarzonych wcześniej z tą kategorią....
Dzieci są wystarczająco słodkie!
Dlaczego należy unikać dodatkowego cukru w diecie najmłodszych?
Wraz z rozwojem cywilizacyjnym społeczeństw nastąpił rozwój chorób z tym związanych. Coraz więcej ludzi cierpi na cukrzycę, która jest nazywana pierwszą niezakaźną epidemią na świecie. Najczęściej prowadzi do...
Nowy pyszny smak Galaretki Przezroczystej WINIARY! Odkryj cytrusową NOWOŚĆ!
Z marką WINIARY pomysły na oryginalne desery, które pysznie zaskakują całą rodzinę i przyjaciół nigdy się nie kończą. Marka do swojego portfolio wprowadza limitowaną nowość – Galaretkę przezroczystą o smaku cytrusowym. Już dziś odkryj deser,...
NOWOŚĆ! Nowe sosy suche Knorr – przywitaj Boże Narodzenie ze smakiem
Z nimi świąteczne potrawy muszą się udać! Sosy suche Knorr doskonale wpisują się w bożonarodzeniowe menu, nadając każdemu daniu wyjątkowy smak i niepowtarzalny aromat. Teraz linia sosów Menu ze smakiem poszerzyła się o nowe apetyczne...
Nie tylko woda na upały, czyli czym skutecznie gasić pragnienie?
Kiedy termometry notują blisko 30 stopni Celsjusza, w głowie każdego pojawia się pytanie: ile płynów dziennie powinienem wypić? Zgodnie z zaleceniami ekspertów kobiety powinny przyjmować przynajmniej 2 litry, natomiast mężczyźni ok. 2,5 litra dziennie. Co...
Światowy Dzień Makaronu
25 października przypada Światowy Dzień Makaronu. W ostatnich latach spożycie makaronów w Polsce utrzymuje się na stabilnym poziomie, a jak zauważają analitycy Banku BGŻ BNP Paribas przy spadkowej tendencji konsumpcji pieczywa i mąki, jest to...
Domowy sposób na letnie orzeźwienie? Owocowe lody!
W tym roku lato przyszło bardzo wcześnie i rozpieszcza nas pięknymi, słonecznymi dniami, a także wysokimi temperaturami. Wraz z upałami rośnie ochota na coś zimnego i orzeźwiającego. Co najlepiej wybrać i jak ważne jest dla...
Spadająca konsumpcja mocno zmienia branżę piekarniczą
W Polsce je się coraz mniej pieczywa. Między 2010 a 2016 rokiem jego spożycie spadło aż o 1/4! Pod wpływem tych uwarunkowań krajowa branża piekarnicza przeszła ogromne zmiany. Przedsiębiorstwa, które chcą się dalej rozwijać muszą...
Chleb coraz mniej powszedni, ale piekarnie sobie radzą
Nie dość, że z roku na rok kupowane jest w mniejszych ilościach, to jeszcze kosztuje coraz więcej. W ciągu roku pieczywo zdrożało dwa razy bardziej niż reszta żywności. Jak w tak trudnych warunkach radzą sobie...